6 Tips: How to dress when you are pregnant

Nu har jeg efterhånden fået en del erfaring i at klæde mig på med en mave, og med et job der ikke ligefrem dikterer leggings og mandens  aflagte trøjer, tænker jeg at mine efterhånden flere års erfaring (sådan føles det i hvert fald med to graviditeter i rap), kan bruges som inspiration til nogle af jer andre skønne gravide kvinder derude.

Tanken om graviditetstøj skræmmer nok de fleste, der går bare lidt op i mode, men man kan heldigvis komme rigtig langt med almindeligt tøj, så længe man går efter de rette snit og styles.

Dog får du brug for at tilføje et par enkelte gravidbasics til garderoben, såsom graviditetsjeans og lange undertrøjer, hvilket I kan læse mere om i mit næste blogpost.

Først kommer her mine tips til din almindelige garderobe; hvordan du kan mikse og matche smukke ikke-gravid styles på bedste vis og føle dig velklædt. Forhåbentlig har du allerede en del af det i garderoben.

Skjorter

Jeg er personligt ret glad for at bruge mine silkeskjorter med en undertrøje under, hvor jeg bare lukker en-to knapper. Selvom de største af mine skjorter sagtens ville kunne lukkes (eller i hvert fald har kunnet det de første mange måneder af graviditeten), så falder skjorten bare smukkere, når den ikke er spændt sammen over maven. Skjorter med vidde (såsom denne fra Toteme) er smukke lukkede, men ellers anbefaler jeg at lade de nederste knapper stå åbne. Skjorter er desuden helt geniale, når du har født og begynder at amme, så får du lyst til at købe et par nye under din graviditet (måske i nummeret større end du plejer), er det en god investering.

Kimono

Ejer du ikke allerede en smuk kimono, så kan dette være en af de få gode investeringer, du skal gøre under din barsel. En kimono kan både bruges åben, med en stram t-shirt eller top under, eller bindes smukt over maven. En kimono kan også nemt dresses op til fest (maven skal vel luftes lidt i ny og næ :-)) med glimtende øreringe og en lille hæl.

 

Blazer/jakke

De færreste tager kun på på maven i løbet af graviditeten. Én ting er bryster og numse, der for de heldige blot bliver mere sexet, men mange (inklusiv mig selv) tager også på lidt mindre sexede steder, såsom overarme, talje og ryg. En lækker læderjakke eller en smuk blazer, kan derfor være virkelig god til at smide over en stram kjole eller den tætsiddende top, for at fjerne fokus fra bh-deller og fremhæve din smukke mave på bedste vis.

Kjoler

Er du så heldig at være gravid over sommeren, så er kjoler din bedste ven! Med Lucca havde jeg termin i efteråret, så der levede jeg i kjoler stort set hele graviditeten.Denne graviditet står den på vintertøj, men kjoler er stadig blandt favoritterne med strømpebukser eller jeans under. Der er masser af almindelige kjoler, der kan passe med en gravidmave, men helt bestemt også nogle der ikke kan. Gå efter de A-formede / vidde kjoler, hvis du ikke ønsker at fremhæve maven, eller gå efter en helt stram sag eller en kjole med empiresnit for at markere babybulen. Jeg har haft stor succes med at finde kjoler med plads til maven hos Ganni, Lovechild, Lala Berlin,  Mads Nørgaard, Heartmade og Munthe.

Accessories

Når ens brugbare del af garderoben pludseligt bliver indsnævret til en brøkdel af, hvad den var tidligere, får man brug for daglige redninger i form af lækre accessories. Særligt glimtende øreringe, fine flade sko (eller støvler med en lille hæl), lækre tasker og cool solbriller kan gøre en kæmpe forskel for dit outfit. Og kan du ikke lade være med at shoppe lidt lækkert under din barsel (hvorfor skulle du også det?), så er dette investeringer, der med sikkerhed også kan bruges efter du har født.

Man kommer altså rigtig langt med ganske almindelige styles. Dog vil jeg mene at der er fire-fem items, der bør tilføjes til alle gravidgarderober, før eller siden. Jeg vender tilbage med mine tips til dette i mit næste indlæg.

Til jer gravide, der læser med: Jeg håber meget at I kunne bruge det. Jeg vil vende tilbage med et par guides med shoppelinks til de nævnte styles i løbet af de kommende uger. Husk at I altid er velkomne til at stille spørgsmål på min Facebook eller Insta.

 

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Powered by