Make soap not war

En af verdens ældste byer, Aleppo, har med både arabisk, tyrkisk, romersk, fransk og persisk indflydelse, opbygget en kæmpe kulturarv gennem årene, der nu risikerer at blive til ruiner ligesom den krigshærgede by. Det må ikke ske. Og derfor har to af mine venner, Christian & Ulrik, besluttet sig for at være med til at redde en af byens ældste og mest kendte håndværkstraditioner, nemlig Aleppo sæben.

Aleppo sæbe er verdens ældste sæbe og i mere end 4000 år, har syrere produceret denne økologiske sæbe af oliven- og lauerbærolie.

Vogue har tidligere på året omtalt sæben i denne artikel og vores egen Ivan Grundahl brugte ikke andet end Aleppo sæbe, da det er en af de eneste sæber der er både 100% naturlig og økologisk.

Vi kender alle sammen Savon de Marseille, som er inspireret af Aleppo sæbe og traditionelt blev lavet på sammen vis. Aleppo sæben laves stadig på den traditionelle måde og tilsættes hverden parfume eller farve, hvilket gør, at den stadig bruges på de fineste hammams i hele verden. De milde og naturlige ingredienser gør desuden at sæben kan bruges til at vaske både krop, ansigt og hår.

Vær med til at holde denne håndværkstradition i live og læg en pre-order på sæben online på Aleppo.dk nu. Foruden at modtage den lækre sæbe, støtter man det velgørende projekt, hvor al overskuddet går til syriske kulturinitiativer i Danmark.

Jeg håber meget at I har lyst til at hjælpe! Læs mere og læg en ordre på deres website her.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Powered by