My birth story

For en måned siden, fredag d. 30. marts 2018, kom vores lille Willum til verden. Allerede et par dage efter fødslen, skrev jeg forløbet ned på en note, hvilket jeg allerede er glad for nu. Kroppen og hjernen er nemlig indstillet så smart, at man meget hurtigt glemmer detaljerne og ikke mindst smerten. Her kommer min lille fortælling.

Caspar, Lucca og jeg var i sommerhus med min familie, da jeg om morgenen mærkede noget. Det var otte dage før termin, og selvom jeg havde været helt overbevist om, at han ville komme lidt før, var jeg alligevel først i tvivl (det siger man ellers at man ikke er, men det synes jeg faktisk, at jeg har været begge gange). Vi besluttede vi os derfor for at pakke sammen og køre hjemad mod Skovshoved, for at være i nærheden af Herlev Hospital – man havde jo godt hørt at anden gang kunne gå hurtigt. Lucca blev i sommerhuset med mormor og morfar, så det var helt perfekt.

Veerne tog til i bilen og begyndte at blive mere regelmæssige. Kl 11 ca. var vi hjemme, men der var stadig 7-8 minutter imellem veerne, så vi besluttede os for at se lidt serie på sofaen, imens Caspar tog tid på veerne (han havde fundet en ret smart app – tror den hed noget med contraction timer). Troede at “Netflix-fasen” skulle vare længere, men veerne blev meget uregelmæssige og tog voldsomt til i styrke, og pludselig var der kun 1-2 minutter imellem dem. Totalt ve-storm. Vi fik derfor lidt travlt med at komme afsted mod Herlev – tasken var heldigvis pakket og vi tjekkede ind på fødemodtagelsen kl lidt i to. Jeg var 7-8 cm åben (kæmpe lettelse!) og vi blev derfor sendt direkte til fødegangen.

Vi fik den samme stue, som Lucca blev født på, så det var lidt hyggeligt. Og, for at det ikke skal være løgn, også den jordemoder jeg havde haft under min graviditet med Lucca. Lidt vildt.

Jeg drømte om et badekar for at lindre veerne, hvilket min jordemoder var noget skeptisk omkring. Hun mente ikke det kunne nås … Hun fik ret! Bunden af badekarret var knap nok fyldt før jeg var 10 cm åben, vandet gik og efter 10 minutters presseveer, kom lille Willum til verden i ét pres. Kl 14.40 midt i påsken, på årets første forårsdag.

Det var en vild oplevelse. Ingen smertelindring, ingen slanger, ingen monitors, ingenting. Det var intenst, overvældende og mega fedt!

Og det var en noget anderledes oplevelse end min første fødsel på ca. 24 timer, hvor Lucca stod skævt, nedtrængningsfasen trak i langdrag, hendes blodtryk faldt og jeg måtte presse hende ud uden presseveer. Gud hvor er fødsler forskellige. Og fantastiske!

Dét øjeblikket hvor ens barn lander på brystet, må være det største i livet. Også anden gang! 🙂

Velkommen til verden og til vores lille familie, Willum. Hvordan har vi nogensinde levet uden dig?

Pssst … hvis du leder efter et godt sted at gå til fødselsforberedelse, kan både Hélt og Smertefri Fødsel anbefales. Jeg har haft stor glæde af begge forløb – både før, under og efter mine fødsler.

Første graviditet gik jeg hos Hélt, hvor vi fik vi masser af oplysning omkring kroppen, fødslen, fødestillinger, ammestillinger mm. samt en meget naturlig tilgang til fødsler og kroppens mekanismer.

Her anden gang, tog jeg grundkurset hos Smertefri Fødsel, hvor jeg lærte at takle smerten både psykisk vha. visualiseringsøvelser samt fysisk vha. laboro vejrtrækningen. Havde faktisk læst Anja Bays bog ‘Smertefri Fødsel’ allerede inden min første fødsel, som jeg fik sindssygt meget ud af, så det var særligt træningen i laboro-vejrtrækningen, jeg fik bygget ovenpå på kurset. Denne særlige måde at trække vejret på, gav mig en kæmpe styrke under min anden fødsel og hjalp mig igennem den ve-storm, der ramte mig. Det var ikke smertefrit, men helt klart mindre smertefuldt og nemmere at holde ud, end ved den klassiske dybe vejrtrækning. Det er nok ikke for alle, men jeg var sindssygt glad for både bogen og kurset.

Det er faktisk de færreste der går til fødselsforberedelse anden (og tredje og fjerde) gang. Men var jeg sindssygt glad for at jeg gjorde det! Med et fuldtidsjob og en datter på lige omkring et år under min anden graviditet, kunne jeg mærke at jeg havde behov for at trække stikket fire eftermiddage til fødselsforberedelse, hvor jeg udelukkende fokuserede på baby i maven. Hvor jeg sendte gode tanker og kærlighed til ham og ikke mindst blev lidt mere bevidst omkring, at jeg skulle føde igen … og at det ikke nødvendigvis ville gå ligesom første gang. Det var en virkelig god oplevelse for mig i hvert fald.

Læs mere om de to forskellige steder her:

HÉLT – KLAR TIL FØDSEL

SMERTEFRI FØDSEL

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Powered by