My daily vitamin routine

Gravid eller ej, jeg er tilhænger af vitaminer og kosttilskud. Særligt d-vitamin har mange danskere mangel på, men også andre stoffer, såsom omega3, kan være svært at få nok af igennem kosten (opdrættede fisk indeholder fx langt mindre mængder Omega3, end vi går og tror).

I kan læse om mine tidligere rutiner her, men dem har jeg altså ændret lidt, her under graviditeten. Med råd fra VitaViva samt mine forældre, der begge to er læger, er jeg kommet frem til følgende sammensætning:

Laura-Lawaetz-VitaViva-kosttilskud-vitamin-piller-gravid-jern-magnesium-d-c-coconut

VitaXtra: En super-kombination af diverse vitaminer, mineraler og aminosyrer.

Folinsyre: Særligt de første 12 uger af graviditeten er folinsyre vigtigt for barnets udvikling, men man kan med fordel fortsætte med at tage det igennem hele graviditeten

Jern: Mange kvinder har mangel på jern og særligt gravide kan have brug for tilskud, pga den øgede blodmængden i kroppen under graviditet.

D-vitamin: Vigtigt for alle aldre, men særligt vigtigt for spædbørn og under graviditet, da det er essentielt for barnets knogleudvikling, tænder og moderens knogler. D-vitamin øger også immunforsvaret i moderkagen og ekstra tilskud af D-vitamin under graviditet kan modvirke betændelse i moderkagen.

C-vitamin: C-vitamin kan man næsten ikke få for meget af og er godt for immunforsvaret. Og som en lille bonus er det godt at tage lidt ekstra af, hvis man også tager jern, da det fremmer optagelsen af dette.

Coconut Oil: Kokosolie er en af de sundeste vegetabilske olier og har mange sundhedsfremmende egenskaber, der bl.a. styrker immunforsvaret, og så er det godt at tage lidt olie sammen med de fedtopløselige vitaminer, så kroppen får det maksimale ud af de (dyre) tilskud 🙂

Håber der var lidt inspiration til de gravide… eller måske til jer, der gerne snart vil være det. De rigtige vitaminer og mineraler er nemlig også super vigtige for både mandens og kvindens fertilitet. Vitaviva har skrevet en del om det på deres blog her og I kan helt sikkert også søge råd hos egen læge.

IMG_7690-2.jpg

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Powered by