My travel guide: Mexico, Tulum!

Kan man forestille sig noget bedre lige nu, end at dase i en hængekøje, vågne op til hvidt sand, turkisblåt hav og dyrke yoga på stranden med udsigt over det caribiske hav? Og hvad med en omgang ceviche skyllet ned med en stærk margarita? Hvis du har været i Mexicos perle, Tulum, så ved du lige præcis hvad jeg taler om!

TULUM-MEXICO-GUIDE-LAURA-LAWAETZ

…og hvis du ikke har været der (endnu!), så læs med her, hvor jeg deler mine rejsetips til det mexicanske strandby, hvor et helt unikt miks af Caribiens turkisblå hav, LA’s sunde livsstil, New Yorks bedste restauranter og Mexicos stærke coctails  forenes i et magisk ferieparadis midt i Mexicos jungle.

 

Ønsker du ren afslapning og nedtonet luksus, er Hip Hotel lige noget for dig. Book en af Hip Hotels bungalows og vågn op til Tulums smukkeste solopgang fra din hytte midt på stranden. Betjeningen er venlig, og hotellet er hverken overrendt eller over-priced. Hiphoteltulum.com
Yoga
Coqui coqui_mexico guide
Smile
Colonial style 2
Cash only
Chichen Itza_2
Chichen Itza
Hængekøje
Hip Hotel
Coconut water
HartwoodRestaurant2
Gitano_4
Hartwood_2
Gitano_5
Posada Margherita
Magarita + Sol
Casa Violeta
casa-banana
Maya Spa_2
Maya Spa
Sandet
Follow that dream

HER SKAL DU BO
Ønsker du ren afslapning og nedtonet luksus, er Hip Hotel lige noget for dig. Book en af Hip Hotels bungalows og vågn op til Tulums smukkeste solopgang fra din hytte midt på stranden. Betjeningen er venlig, og hotellet er hverken overrendt eller over-priced. Hiphoteltulum.com
For mere fancy alternativer kan hoteller som Coqui Coqui, Azulik og Be Tulum anbefales.

YOGA: Hvad enten du er en ægte yogi eller helt nybegynder, må du ikke snyde dig selv for en morning session på et af Tulums mange yoga-spots. Spørg dit hotel til råds om det nærmeste sted eller book en tid på det luksuriøse boutique hotel, Sanará.

COQUI COQUI: Det bohemede boutique hotel, Coqui Coqui, er stedet man skal ses. Skespillere, forfattere og kendisser fra hele verden samles her og selvom du ikke bor på hotellet, kan du sagtens nyde gæstfriheden og besøge det populære hotel til en eftermiddag på stranden eller frokost i deres hyggelige strandcafé. Besøg også deres lille butik, der bl.a. sælger Coqui Coqui’s egne parfumer og duftlys, som du kender fra Net-a-Porter.

SMIL! Og husk at nyde hvert et sekund af din ferie i Tulum – for livet bliver ikke meget bedre end det!

SÅDAN KOMMER DU RUNDT: Selvom de cool veteranbiler pynter på nostalgisk vis i hele Tulum, så lej i stedet for en cykel i hotellets lobby – det er den nemmeste og hyggeligste måde at komme fra A til B i Tulum. Skal du et smut til centrum, så spring ind i en taxa. Lad hotellet guide dig til prisen og aftal den med chaufføren på forhånd.

CASH ONLY: Det er muligt at betale med dollars de fleste steder i Mexico, men det er helt sikkert at du altid kommer til at betale en alt for høj vekselkurs. Husk derfor at hæve masser af mexicanske peso inden afrejse, hvis du ikke vil snydes… for ude ved stranden i Tulum er automaterne konstant ”out of order” og flere af dem indeholder kun dollars til (de uvidende) turister.

TO-DO: Når bunken med ELLE magasiner er læst og oplevelsestrangen melder sig, er der rig mulighed for at udforske nogle af Mexicos gemte skatte i nærområdet. Tag fx en heldagstur til maya ruinerne og Chichen Itza, tag på snorkeltur eller se regnskoven, oplev en underjordisk Cenote, eller tag på bådtur i det fortryllende Sian Kaan reservoir – spørg jeres hotel til råds om det praktiske.

CHICHEN ITZA

SHOPPING: Du har hverken lyst eller mulighed for at shoppe meget andet end lækre måltider og stærke drinks i Tulum! Men skal du købe én ting med hjem, så lad det være en af de håndlavede hængekøjer.

SOLOPGANG: Tulum ligger placeret på østkysten af Yucatan halvøen midt imellem den mexicanske jungle og det Caribiske Hav og det er derfor ikke uden grund at denne mexicanske perle også bliver kaldt City of Dawn. Solen står op lige ud for din hytte, så udnyt at du vågner tidligt pga tidsforskellen til Danmark, grib din bog, læg dig ud i hængekøjen på terrassen og lyt til havets brusen imens solen langsomt står op lige ud for din hytte.

STAY HYDRATED! Drik masser af friske kokosvand i varmen - kokosvand rehydrerer kroppen endnu bedre end vand, så det er perfekt for din krop i varmen!

HARTWOOD: Hvad enten du er fra Manhattens elite eller ung og studerende fra Europa, må du pænt stille dig op i kø på Tulums mest hypede restaurant, Hartwood. Listen til bordreservation åbner kl 15, og hvis du står i kø fra kl halv to to om eftermiddagen, kan de være heldig at blive skrevet op til et bord samme aften. Men det er det hele værd! For Hartwood er en oplevelse, man ikke vil være foruden. Og så er det svært ikke at føle sig som en del af en helt særlig klub, når man endelig sidder ved sit bord om aftenen, under åben himmel, og nyder retterne fra dagens menukort der byder på alt fra frisk ceviche, grillet blæksprutte, og lækre ’sides’ såsom rødbede med gedeost.

GITANO: Diskokugle og dans i junglen

INSIDER TIP: Psst… gå forbi restauranten dagen før og undersøg tidspunktet for bordreservartion – de ynder nemlig at ændre tidspunktet fra sæson til sæson (så det kun er for de indviede)

GITANO: Som en attraktion i sig selv, har restauranten og natklubben Gitano hængt en diskokugle op midt i junglen. Her serveres både mad og stærke cocktails – kig forbi til en drink efter middagen på Hartwood

POSADA MARGHERITA: Med en truck og et træskilt ved indgangen, er det svært at forestille sig, at der gemmer sig en italiensk perle her, men lad dig ikke narre af den understatede indgang!
Posada Margherita byder på hjemmelavet pasta, frisk fisk fra grillen og enkle salater af gode råvarer. Betjeningen er personlig og stemningen både hektisk, afslappet og romantisk på samme tid. Must-visit på din ferie i Tulum.
Psst… kom igen næste morgen til hjemmelavede pandekager og kaffe.

SOLNEDGANG: Nyd en aftendrink ved solnedgangstid på hotellet. Og hvis I er eventyrlystne, så gå en tur langs med vandet og slå jer ned på et af de mange lækre nabohoteller!

Casa Violeta / En stille aften med udsigt
For en stille aften med udsigt over havet, besøg hotellet Casa Violetas restaurant, der serverer frisk fisk og pizza fra den træfyrede stenovn. Prøv deres mixed grilled seafood platter imens I nyder udsigten over Det Caribiske Hav.

CASA BANANA: Måske verdens bedste steak!
Når du har spist ceviche og drukket øl og stærke margheritas hele ugen, så tag en aften på Casa Banana! Denne lokale favorit serverer den bedste argentinske steak med et stort udvalg af lækker vin, festlig stemning og live-musik under åben himmel.

MAYA SPA - AZULIK HOTEL: Forkæl dig selv med en spa-behandling på Tulums bedst beliggende spa, Azulik-hotellets Maya Spa, med udsigt over det Caribiske Hav. Prøv deres signatur-behandling Mayan Clay – en slags body wrap med minralrigt ler, der både healer og fugter din (solbrændte) kroppen. Behandlingen slutter med 30 minutters massage, hvor også maven masseres efter de gamle Maya-traditioner. En treat for både krop og sjæl.

MAYA SPA: Massage og spa med udsigt over paradis!

BARE TÆER: Nyd at du kan gå på bare tæer hele dagen, for sandet på Tulums strande bliver aldrig for varmt at gå på! Det høje indhold af kalk i sandet, betyder nemlig at sandet ikke opvarmes… men det betyder også at det efterlader mærker på dine sko, så lad de fine sandaler blive hjemme og hold dig til espadrillos og billige flip flops - det gør alle andre alligevel også!

SÅDAN KOMMER DU AFSTED: Book en tid hos Nyhavn Rejser og lad dem hjælpe dig med at planlægge din ferie i Tulum. Deres mange års erfaring med rejser til Mexico og gode priser på hoteller betaler sig – så kan du slappe af fra det minut du sætter dig ind i flyveren mod paradis. ¡ vamos !

Hip Hotel 2 thumbnail
Yoga thumbnail
Coqui coqui_mexico guide thumbnail
Smile thumbnail
Colonial style 2 thumbnail
Cash only thumbnail
Chichen Itza_2 thumbnail
Chichen Itza thumbnail
Hængekøje thumbnail
Hip Hotel thumbnail
Coconut water thumbnail
HartwoodRestaurant2 thumbnail
Gitano_4 thumbnail
Hartwood_2 thumbnail
Gitano_5 thumbnail
Posada Margherita thumbnail
Magarita + Sol thumbnail
Casa Violeta thumbnail
casa-banana thumbnail
Maya Spa_2 thumbnail
Maya Spa thumbnail
Sandet thumbnail
Follow that dream thumbnail

Det er faktisk en af de få feriedestinationer, som jeg med sikkerhed ved, at jeg vil tilbage til en dag. Shit, jeg elsker det sted!!

xxxxx

Psst… guiden blev bragt for første gang (i en kortere version) i ELLE december 2015. Jeg har tilføjet et par ekstra tips, som der desværre ikke var plads til i magasinet. 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Powered by