Travel guide: 48 hours at Bornholm

Laura-Lawaetz-Bornholm-guide-sommer

I sidste weekend var jeg på Bornholm, for at besøge min storebror, der er i turnus derovre. Og jeg har glædet mig helt vildt til at tjekke ind med denne lille 48 timers guide til solskinsøen.

Laura-bornholm-guide-bornholm

For det første så vil jeg anbefale alle at være der mere end 48 timer!! Og denne guide kan sagtens spredes ud over en uge, hvis man er så heldig at have strandvejr og bare tid til at slappe af.

Laura-Bornholm-Kadeau-michelin-middag-kofoed

1. Restaurant Kadeau, der er startet på Bornholm og nu også har en søsterrestaurant i København, er bestemt et besøg værd for alle der elsker mad-oplevelser og har mulighed for at betale for en Michelin-middag. Det er et nordisk køkken og alle retterne er så smukt anrettet. Og så har det den bedste location i klitterne ved Bornholms sydkøst. Kombinationen af Michelin mad og sommerhusstemning midt på stranden er virkelig genial. Psst.. kom tidligt til en drink på terrassen.

Baunevej 18, Aakirkeby

Melsted middag

2. Melsted Badehotel er the place-to-be om sommeren. Stemningen er hyggelig og afslappet og menneskerne er cool! Det ligger lige ud til vandet og Frederik Bille Brahe har gjort køkkenet på den lille hotel-restaurant ekstremt attraktivt og elegant. Vi startede med Spritz og matcha isthe i solen og fik derefter serveret den smukkeste mad af de sødeste tjenere. Stemningen er meget familiær og vi faldt da også i snak med samtlige borde omkring os.

Melstedvej 27, 3760 Gudhjem

Laura_Bornholm_guide_syd-øst-for-paradis

3. Café Syd-Øst for Paradis er en lille skjult perle! Den ligger i den smukkeste by på øen, nemlig Svaneke, og går man en lille tur ud omkring Svaneke Fyr, så ender man ved den lille skjulte café Syd-øst for Paradis. Den var desværre ikke åben endnu for sæsonen, da jeg var der her i maj, men jeg vil anbefale at smutte forbi til tapas og vino eller lille morgenplatte.

Skovgade 34, Svaneke.

Aarsdale-silde-røgeri

4. Aarsdale Silderøgeri. Bornholm er kendt for de mange silderøgerier, og selvom man ikke er til sild, så kan man spise den mest gudeagtige mad… Nogle af silderøgerier er mere hypede og turistede end andre og efter at have prøvet et par stykker af dem, kom min bror og jeg frem til, at Aarsdale Silderøgeri har de bedste fiskefrikadeller!! Og så ligger det så hyggeligt og lidt skjult i den meget lille by Aarsdale. Nordbornholms Silderøgeri i Allinge er en anelse mere turistet, men ligger til gengæld med den smukkeste havudsigt.

Gaden 2, Svaneke

Laura-Bornholm-købmandJPG

5. Time to be local. Husk at sætte tid af til at gå på opdagelse! Vi var inde på flere gallerier og små gårdbutikker, som vi faldt over på vores vej. Her et lille stemningsbillede fra Aarsdale med masser af blomster og et skilt mod den nærmeste lokale købmand…

Laura-Bornholm-guide-vindmølle6. Møllerne og rundkirkerne . På Bornholm findes der flere typer møller, både vandmøller, stubmøller og hollandske møller, der alle er så smukke at kigge på. Og så er der alle rundkirkerne, som solskinsøen også er kendt for – bestemt et besøg værd! Besøg fx den smukke Østerlars Rundkirke tæt ved Melsted Badehotel.

Østerlars Rundkirke, Vietsvej 25, Gudhjem

Laura-Hallegaard-Gaardbutik-frokost-bornholm

7. Hallegård Gårdbutik var noget af det eneste jeg ikke nåede at se min tur, som jeg virkelig ærgrede mig over! De var dog ikke til at overse på turen, da deres lokalbryggede øl og safter bliver serveret flittigt på diverse restauranter og cafeer på hele øen. Men Hallegård Gårdbutik nåede vi desværre ikke, da den kun er åben i hverdagene (i hvert fald i den periode vi var der – måske de også holder åbent i weekenderne i højsæsonen). Foto @bolindegaard

Aspevej 3, Østermarie

Laura-Rapsmarker bornholm

8. Naturen. Der er ikke så meget andet at side end; kig op og nyd det! Gå masser af lange ture og nyd det smukke syn af den blå himmel og de knald-gule rapsmarker, kan ikke undgå at gøre dig glad i låget! Og så er der jo de smukke klipper, strandene, bakkerne og skovene og …

Laura-Bornholm-Nordlandet-Guide-Sommer-Jordbær-Bryggeri-Sommerpony

9. Hotel Nordlandet er endnu en lille lokal perle med store ambitioner! Her er både det nyistandsatte hotel, den lille ølbar og restauranten Sommerpony et must visit. Bag Sommerponyk står nemlig også Kadeau-drengene, der her serverer et virkelig godt og mere prisvenligt alternativ til Michelin-maden på Kadeau – hele året! Og menuen Ponyspark med 4 retter fås for 4-500 kroner. Bestemt også et besøg værd på din Bornholmer-rejse!

Strandvejen 68, Allinge

Laura-Lawaetz-Bornholm-Dueodde-Strand-Sand-guide

10. Dueodde Strand er den smukkeste hvide sandstrand! Selve udgangen til stranden må siges at være noget turistet, men når man først får kæmpet sig forbi de forfærdelige gøglerboder og fastfood-restauranter, ender man på en kæmpe hvid sandstrand. Find jeres egen klit og nyd den smukke natur!

Skrokkegårdsvejen 17, Dueodde, Nexø

Og efter at have tilbragt 48 timer på solskinsøen, er jeg ikke i tvivl! Jeg må tilbage igen meget snart og aller helst denne sommer!

Skål i matcha isthe (selvom den var virkelig lækker, vil jeg alligevel anbefale en aperol spritz, hvis du ikke er gravid!) og god sommer 😀

Pssst… jeg boede jo hos min storebror, men af hoteller ville jeg gerne selv prøve at bo på Nordlandet, Melsted Badehotel og Stammershalle Badehotel. Det er også rig mulighed for at leje sommerhuse eller booke et værelse på et af de mange små bed and breakfast steder. 

IMG_7690-2.jpg

Laura-Lawaetz-Melsted-spritz-matcha-isthe

Billedet er taget på Melsted Badehotel

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Powered by