YIN YOGA DURING PREGNANCY

IMG_7423

Jeg er nok den der lidt irriterende type, der har haft en ekstremt god graviditet uden hverken kvalme eller fysiske gener … de første seks-syv måneder kunne jeg sågar glemme at jeg var gravid, indtil jeg lige så mig selv fra siden i en butiksrude 🙂 Der var lidt træthed og hovedpine helt i starten, men det gik meget hurtigt over, da jeg begyndte at tage jern sammen med mine andre vitaminer og kosttilskud.

Til og med juli måned trænede jeg fortsat med Sara aka Healthyskinnybitch én gang om ugen (selvfølgelig på et helt andet niveau end tidligere), hvilket var virkelig fedt for at holde musklerne igang. Men Sara startede, som I sikkert ved, som chefredaktør på Fit Living i august og havde selvfølgelig ikke tid til personlig træning længere. Derefter valgte jeg at fokusere på lange gåture og masser af yoga hos Temple Yoga – herunder den lidt mere ukendte form for yoga der hedder Yin yoga.

Yin yoga er en træningsform der adskiller sig fra anden træning ved ikke at have fokus på musklerne, men på smidighed i bidevævet og de indre energier. Der arbejdes med kroppens energibaner, for at åbne op for både mentale og fysiske blokeringer.

IMG_1313

Jeg vil faktisk sige at jeg er blevet afhængig af yin yoga og så sent som igår, var jeg til en helt almindelig time hos Temple Yoga. Jeg kan stadig være med på 95% af øvelserne, på trods af at jeg nu er i 40. uge, har en kæmpe mave og væske i kroppen.

Jeg er slet ikke i tvivl om at jeg kan takke yogaen for en stor del af min positive oplevelse her under graviditeten. Jeg kan ligefrem mærke hvordan jeg bliver stiv i kroppen og væsken hober sig op, hvis jeg ikke får øvelserne lavet regelmæssigt.

Jeg havde en meget sigende oplevelse for en måneds tid siden – lige inden jeg gik på barsel. Grundet arbejde, overlevering og vores ferie i Italien, gik der 14 dage, hvor jeg ikke nåede min yoga. Jeg vågnede pludseligt op en nat med voldsomme kramper i læggene … en meget typisk graviditetsgene åbenbart. Det var vildt ubehageligt og smertefuldt. Jeg gik selvfølgelig straks igang med yin yogaen hos Temple Yoga igen og jeg har ikke haft en eneste krampe siden!

Jeg kan mærke hvordan min krop i stigende grad higer efter yin yoga øvelserne jo længere jeg kommer i graviditeten. Jeg ligger også ind imellem på en måtte på gulvet og laver et par af øvelserne, når vi ser film, for hele tiden at holde strækkene ved lige. Jeg har termin på torsdag og jeg har i sinde at fortsætte med yogaen indtil jeg føder (og efter selvfølgelig – når jeg får tid og overskud til den slags igen).

Yin yoga er ikke så udbredt i Danmark endnu, men det praktiseres i udvalgte yogastudier landet over. Mit yin yoga sted er Temple Yoga med Mai Pham. Temple Yoga ligger i Klampenborg og hele sommeren foregår det på Bellevue Strand med udsigt over Øresund og hele vinteren på det smukke Stokkerup, der ligger lige nord for Bellevue – også på Strandvejen med udsigt over vandet.

Yin Yoga er ikke kun godt for kroppen men også for sindet og jeg tror og håber at den koncentration og tilstedeværelse som Mai har lært mig igennem Yin yoga, vil komme mig til gavn under selve fødslen.

FullSizeRender 25

Jeg håber desuden at det kan inspirere nogle af jer til at prøve denne anderledes yoga form, hvor der ikke er fokus på musklerne men på bindevævet, kroppens meridianbaner og indre energier. Yin yoga er et fantastisk supplement til “yan” træningsformer såsom løb, fitness, styrketræning osv. I kan læse mere om de forskellige yogaformer på Temple Yogas hjemmeside her og tilmelde jer en prøvetime.

Yin yoga er balsam for krop og sjæl – preggo or not.

Laura-Lawaetz_Stylejunkie_signatur-1

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Powered by